AGENDA-DRAFT

FULL COUNCIL MEETING

Thursday, October 17, 2024 | 3:00 - 5:00 PM

Department of Administration Conference Room 2A, Providence, RI 02908

Members of the public may join via Zoom: https://us02web.zoom.us/j/81880783883

or by Phone: 888-788-0099 Meeting ID: 818 8078 3883



- 2. Chair Report
- 3. Executive Director Report
- 4. Meeting Minutes September 26, 2024
- 5. Public Comment
- 6. Program Oversight (40 min, 3:10 3:50 p.m.)
 - a. Rhode Island Energy Presentation on 2024 Equity Working Group Report (20 min, 3:10 3:30 p.m.)
 - The Rhode Island Energy team and partners will present on the final draft of the 2024 Equity Working Group report with time for questions and discussion from the Council.
 - **b.** Rhode Island Energy Presentation on Old Mill Lane LNG Facility (15 min, 3:30 3:45 p.m.) Rhode Island Energy will present on their Old Mill Lane liquified natural gas (LNG) facility and plans, and summarize recent regulatory decisions and next steps. There will be time for Council questions and discussion.
 - Consultant Team Presentation and Vote on the Cost-Effectiveness Report for the 2025
 Annual Energy Efficiency Plan (20 min, 3:45 4:05 p.m.)
 The Council's Consultant Team will present on the draft of the cost-effectiveness report for Council review and consideration. The Council will vote on approval of the report for filing with the Public Utilities Commission.
 - d. Discussion of the Council's Comments and Approach for Engagement in the 2025 Energy Efficiency Plan Docket Proceedings (20 min, 4:05 4:25 p.m.)
 The Council's Consultant Team will lead a discussion to gather any comments or feedback on the 2025 Energy Efficiency Plan that the Council would like to share during the docket proceedings.
- 7. Council Business (35 min, 4:25 5:00 p.m.)
 - a. Review of Council's 2024 Budget and Potential Vote to Reconcile Allocations (20 min, 4:25 4:45 p.m.)
 - The Council's Consultant Team and the Office of Energy Resources will review the Council's spending to-date. The Council will have the option to vote to reallocate funds.
 - **b.** Planning Discussion for the Council's Learning, Education, and Advancement Discussion Meeting (15 min, 4:45 5:00 p.m.)



The Council's Consultant Team will lead a conversation to finalize topics for further discussion at the Council's fall Learning, Education, and Advancement Discussion (LEAD) meeting.

8. Adjournment